keramički magneti RAVANICA

150.00 RSD

KERAMIČKI MAGNET RAVANICA

Šifra proizvoda: magnet ravanica Kategorije: , , , Oznaka:

Opis

MANASTIR RAVANICA je posvećen Vaznesenju Gospodnjem i ograđena je čvrstim odbrambenim zidom sa sedam kula. Ravanica je sagrađena između 1375. i 1377. godine, a freske su oslikane nekoliko godina pred Kosovsku bitku. Na ktitorskoj kompoziciji se, pored kneza Lazara nalazi i knjeginja Milica i njihovi sinovi Stefan i Vuk.

Knez Lazar je vaznesenjsku crkvu manastira Ravanice predvideo za svoju grobnu crkvu i nakon pogibije na Kosovu 1389. godine, njegovo telo položeno je u kivot koji se nalazio u naosu crkve sve do kraja XVII veka, do vremena Velike seobe pod patrijarhom Arsenijem Čarnojevićem. Zajedno sa ostalim crkvenim blagom, monaštvom i narodom, mošti Svetog kneza prenete su preko Save i Dunava . Do početka II svetskog rata počivale su u fruškogorskom manastiru Vrdnik. 1942. godine, kivot je prenet u Sabornu crkvu u Beogradu gde se nalazio sve do 1989. godine kada je šest vekova nakon kosovske bitke vraćen u Ravanicu, gde se i danas nalazi.

Magneti su pravljeni ručno, pečeni su i glazirani najmanje 2 puta, imaju jak feritni magnet koji drži keramički deo jako jer su teški. Obzirom da su radjeni ručno i ručno bojeni svaki se pomalo razlikuje jer nisu serijski rađeni. Postoji mogućnost izrade po narudžbi i nekog mesta koje trenutno nemamo u ponudi. Cena za veće količine je manja od pojedinačne prodajne cene i po dogovoru je. Za takvu vrstu upita pišite u inbox

Dodatne informacije

Težina 0.02 kg
Dimenzije 8 × 8 cm

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Izbornik
Translate »
Select your currency
RSD Srpski dinar
EUR Euro