Ručnom izradom predmeta od gline bavim se od 2006. godine kada sam kupila polovni grnčarski točak i prvu peć. Većinom sam samouka. Učila sam svoju sopstvenu tehniku gledanjem i čitanjem, najviše preko interneta. Trebalo mi je oko 10 godina konstantnog rada da mogu da kažem da sam savladala zanat. Bilo je i puno grešaka, ipak, na greškama se uči. Svaka greška vodila me je do novih saznanja i otvarala nova vrata za nova delovanja.

Volim keramiku zato što je stabilna. Ima svoje zakone koji se moraju poštovati, a ipak dozvoljava igru. Neograničene su mogućnosti kad joj se pridje sa poštovanjem. Traži konstantan rad, učenje i eksperiment.

Trudim se da radim keramiku koja nije savršena, inspiriše me nesavršenstvo, volim kada se vidi trag ljudske ruke i kada je svaki predmet osobit za sebe. Svaki komad koji sam stvorila bio je drugačiji od onog drugog, pa samim tim i jedinstven, kao i čovek.

https://youtu.be/K_TUKscfgIQ

Moji klijenti

Nagrade

Za likovni rad “Hasta la vista, baby”

Povelja “Ivan Vučković” za keramičku skulpturu “SRB”

Diploma za keramičku skulpturu “Izgubićemo dane”

Diploma za likovni rad “Trojeručica”

Skulptura Meduzin splav kao deo performansa u filmu “SPLAV MEDUZA”

SERTIFIKATI:

Sertifikat “Otvorena šaka” da se proizvodi autora smatraju proizvodima umetničkog zanata – izdaje Ministarstvo privrede Republike Srbije

Broj sertifikata 313-01-42/2018-10 od 26.09.2018

Samostalne izložbe

 2001 – Radul begov konak – Zaječar (ulja na papiru)

2009 – “PUCANJ” – Zaječar

2015 – “BEZ SUVIŠNOG ZAŠTO” – Muzej rudarstva i metalurgije Bor

Translate »